חזן שיש לו מריבה עם אדם מתוך הקהל

שאלה:

שלום רב.
ברצוני לשאול האם יש איסור לאדם להיות חזן בתפילה אם יש לו בליבו על אחד המתפללים או אם אינו מדבר עימו (הכוונה שאין שלום ביניהם)?
בברכה רבה ושנה טובה

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי' נג ס"ק יז הזהיר מאוד, שאם יש מריבה בין אנשים בבית הכנסת יראה החזן להיות מרוצה לשניהם ולא יהיה לו קשר עם שום מריבה ומחלוקת, כיון שהוא שליח ציבור של כולם וצריך להיות מרוצה לכל הקהל. לכן, אדרבה, אנחנו עכשיו ערב ראש השנה, מי הוא זה שנכנס לימים קדושים אלו עם מריבה חלילה?! זו ההזדמנות לעשות הכל כדי להשלים ולהתפייס, וכל המעביר על מידותיו [כן, גם כשנראה לו שהוא הצודק והשני התחיל וכו'] מעבירין לו על כל פשעיו, וזו היא עצה נפלאה לזכות בה בדין הגדול והנורא ביום ראש השנה.

בהצלחה רבה ושתהיה שנה טובה ומבורכת, שנת שלום ושלוה!