קיום גילוי מצבה של האבא ואזכרה של האמא באותו יום

שאלה:

שלום, אבי נפטר בכ"ז באב ונקבר בכ"ח באב.
העלייה לגילוי מצבה היא מחר, כ"ז באלול. לאמא שלי יש אזכרה בד' בתשרי שבעצם האזכרה שלה יוצאת במוצאי שבת וצריך להקדימה. האם מותר להקדים ולקיים את האזכרה, לעלות לקבר האמא ולקרא גם לה קדיש באותו יום של גילוי המצבה של האבא?

תשובה:

שלום רב,

אם קשה לכם לעלות לקברה ביום השנה שלה – ד' תשרי – יום ראשון. אתם יכולים לעשות הכל באותו יום. אולם אם זה אפשרי ודאי ראוי לעלות לקברה כבכל שנה ביום פטירתה. ולומר קדיש ביום פטירתה – יום ראשון.

שנה טובה