לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צידת מקק בשבת

שאלה:

שלום הרב.
בשבת האחרונה נכנס לי מקק לבית.
לא רציתי להרוג אותו ומה שעשיתי זה גרמתי לו להכנס לשקית (לא קשרתי את השקית)
ואז זרקתי אותה מחוץ לבית.
הבנתי שעברתי על מלאכת צד.

רציתי לדעת מה המשמעות ומה העונש
והאם אפשר לכפר על זה

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו לא עוסקים בעונשים… הקדוש ברוך הוא מצפה לכל השבים אליו באמת. ברגע שהבנת שהדבר אסור בשבת, ואתה מצטער על מעשיך ומקבל על עצמך בעזרת ה' להקפיד יותר על דיני השבת, בעזרת ה' יתכפר לך. להבא במצב כזה מה שעושים הוא להוציא אותו החוצה בזהירות במטאטא, כך אין איסור צד וגם חשש מוקצה אין כאן, כיון שזה גרף של רעי – דבר שגורם צער בהמצאותו ודוחה.

יום נעים ובהצלחה רבה