מוך דחוק אחרי לידה

שאלה:

שלום וברכה. אני ארבעה חודשים אחרי לידה וכבר פעמיים קרה לי (חודש שעבר וגם החודש) שלא ראיתי דימום כמעט כל היום, בבדיקה לא היה דימום וגם במוך הדחוק לא, אך בלילה ראיתי דימום. יש לציין שאף פעם לא חזר לי הדימום אחרי שכבר ראיתי שאני נקיה… אלא אחרי הדימום היו כתמים חומים ואז נהייתי נקיה לגמרי. האם ניתן שלא לעשות מוך דחוק? כמה זמן אחרי הלידה אני יכולה "לוותר" על הבדיקה?

תשובה:

אם את חושבת שיש שם רגישות והמוך הדחוק גורם לדימום בהמשך הערב, את יכולה להמנע מלשים מוך דחוק, למעט מקרה נדיר שבתחילת הראייה את עושה הפסק טהרה באותו היום [ראייה חדשה בלי טבילה קודם]. תנסי שלושה חדשים ללא מוך ואחר כך שוב תחזרי לכך.

בהצלחה רבה והרבה מזל טוב.