אמגזית בחג – חיבור הבלון

שאלה:

שלום
יש אמגזית ורוצים להשתמש בה בחג מאש לאש. הבעיה : נניח שבלון הגז שלה התרוקן בחג האם מותר להחליף לה בלון גז חדש (שמוברג אליה) או שזה אסור משום מתקן או בגלל שזה החומר הדליק?

תשובה:

שלום וברכה

יש שחששו שיש בזה מתקן מנא, כיון שצריך להבריג חזק שלא תהיה דליפת גז.

מקורות:

ראה הלכות המועדים עמ' שצו בשם הגרי"ש אלישיב. בשמירת שבת כהלכתה פרק יג הערה נו מהדורה הישנה הביא שהגרש"ז אויערבך בתחילה אסר זאת ולבסוף סבר להתיר, משום שהוא צורך אוכל נפש ממש ורגילים לפתוח ולסגור לעיתים מזומנות. אולם כאמור יש שחששו לכך, וגם סברתו שרגילים לפתוח ולסגור תמוהה קצת, שכן בפוסקים בסי' שיד קולא זו נאמרה רק על מה שרגילים לפתוח ולסגור בו ביום וכאן לעיתים הבלון נמצא כמה שבועות מחובר.