שאיבת חלב אם בשבת וחג

שאלה:

אני מניקה וגם שואבת פעמיים ביום. שאלתי מה לגבי ראש השנה ושבת האם מותר לי לשאוב ולאבד החלב כדי שלא תהיה ירידה בכמות החלב לימים הבאים? ואם כן האם מותר במשאבה ידנית? יש לציין שהתינוקת לא צריכה ספציפית את החלב שנשאב.

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי כל כך את הצורך בשאיבה כיון שהילדה יונקת והיא איתך. אבל אם מאזיו שהיא סיבה יש צער או צורך גדול מתירים שאיבה לאיבוד. שאיבה לאיבוד אין פירושה ששופכים את החלב, זה לא מספיק כיון שבשעה שהוא נשאב הוא עדיין ראוי.. אלא יש לשים סבון בבקבוק כך שמיד כשהוא יוצא מהגוף הוא הולך לאיבוד, מותר לעשות זאת במקום צער ולצורך האמור, ועדיף לעשות זאת במשאבה חשמלית המופעלת בשעון שבת ולא במשאבה ידנית שבה כל לחיצה יש בה פעולה של “מפרק”. כמובן כשאין מכונה המופעלת מערב שבת אסור להפעיל מכונה חשמלית ויעשו זאת במשאבה ידנית, או בשאיבה ידנית ישר לכיור.

בהצלחה.