נערה שנכנסה להיריון מכהן

שאלה:

שאלה אל כבוד הרב , אני נערה בת 18 הייתי בקשר של שנה עם כהן , ונכנסתי להריון , בהתחלה היה עניין בחתונה אבל העניינים הסתבכו והחלו מריבות בין הוריו כלפיי , והחלה אלימות מן הצד שלו כלפיי , הבנאדם התהפך ומסיבות בטחוניות החלטתי להביא את הילד בלעדיו , הוא לא רוצה יותר קשר לילד , האם לאחר שהתינוק /תינוקת יצאו לעולם יחשבו כהנים? והאיסורים יחולו עליהם , (אי כניסה לבית קברות , איסור יציאה עם גויה וגרושה..) או שלא יחשבו ככהנים? אשמח לתשובה ..

תשובה:

שלום רב,

אם אכן הכהן הוא אביו של הילד ודאי שהוא כהן לכל דבר. אסור לו להתחתן עם גיורת או גרושה ואסור לו להכנס לבית הקברות.

אלא שצריכים לדעת שמאחר שאת לא היית נשואה איתו, ואני לא יודע מה טיב היחסים ביניכם היה האם כולם ידעו שאתם ביחד, והחברות שלכם כוללת יחסי אישות, עפ"י הלכה ההנחה היא שאכן הוא אבי הילד, כפי שכתב הרמב"ם בפ"ט מהלכות תרומות שהיום בזמן הזה שתרומה היא מדרבנן הוא יוכל לאכול בתרומה. אולם אם היחסים ביניכם לא היו ידועים לכולם, עפ"י הדין אין ודאות שהוא אבי הילד כפי שכתב בשו"ע אבה"ע סי' ד' סעי' כו, וראה עוד בשו"ת רע"א סי' צא שדם במקרה דומה שבערה נכנסה להיריון מכהן, והוא דן שם האם להניח שהוא כהן מחמת שהינו בנו של אותו בחור, או שיש לחשוש שמא הוא בנו של מישהו אחר. אולם ודאי שבכל מקרה אם האם אומרת שהוא בנו של פלוני הכהן יש לחשוש לדבריה אפילו אם לא ראינו אותה ביחד כפי שכתב שם הרמ"א.