הספר סוסתי – מנדלי מוכר ספרים

שאלה:

האם הספר "סוסתי" (שעוסק בש'דים) הוא ספר אמיתי,או שמא מזוייף? והאם מותר לקרוא בו?

תשובה:

אם כוונתך לספרו הידוע של מנדלי מוכר ספרים [אברמוביץ], ברור שהוא אינו אמיתי. באופן כללי היה הסופר הזה שהיה מה"משכילים" כפי שהיו מכונים באותם ימים, עושה כל שביכולתו ללעוג לכל מה שנודף ממנו ריח דת ומסורת, ולהתקלס בכל מנהגי בית אבא… לא מומלץ בכלל לעיין בספריו ששופעים קרירות ולעג לכל קדשי ישראל. כל רצונם של אותם משכילים היה לפרוק כל עול ולהיות ככל הגויים בית ישראל, אלא שבשונה מחילונים של היום שכלל אינם מכירים ויודעים את התורה, הם הכירו וידעו ומצפונם היה נוקף, וכדי להדחיק הכל היו נוהגים להכעיס, ללגלג עוד ועוד עד שהצליחו להתגבר על יצרם הטוב ולהשליט את יצרם הרע עד תום…

שנה טובה ומבורכת.