ראיית כתם לאחר מי רגלים

שאלה:

שלום וברכה
אשה שראתה כתם על נייר טואלט אחר הטלת מי רגליים פחות מככגריס האם דינו ככתם?
תודה על האתר המדהים!

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות כידוע, יש שנקטו שחוששים שהרגשת מי הרגלים מטעה ואם לא חלפה לפחות חצי דקה בין הטלת מי הרגלים לקינוח יש לאסור אפילו בפחות מגריס, וכן היה מורה הגר"ש וואזנר, וכך התקבל אצל הרבה מורי הוראה וכך אנחנו רגילים להורות כאן באתר. אולם בס' מראה כהן בבירורים בסוף הספר כתב הרב המחבר מאמר נרחב לדון בזה על פי שיטות הראשונים והאחרונים, ומסקנתו למעשה בזה יותר מצדדת לקולא, שגם באופן זה דינו ככתם שאינו מטמא בפחות מגריס. לכן בענין זה כל אחד יעשה כהוראת רבו ואין בזה הלכה פסוקה.

שבת שלום ומבורך.