חברה של אמי נדרה נדר ורוצה להתיר

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב

חברה של אמא שלי נדרה נדר, ורוצה להתיר. אמרתי לה או ללכת לרב שמבין בהלכות נדרים, או ללכת לבית כנסת שמישהו יתיר לה.
1. היא צריכה שלושה אנשים שיתירו לה, נכון? ואפשר שרק אחד ישמע את הנדר, נכון?
דרך אגב, היא נדרה שהיא לא תיכנס לבית חולים מסוים, ועכשיו אמא שלה מאושפזת שם ורוצה לבקרה.
2. האם צריך להגיד לה משהו נוסף? אולי להגיד לה שתברר קודם שמי שמתיר לה מבין בהלכות נדרים, או שכל השלושה או העשרה מבינים בהלכות נדרים?

תודה רבה כבוד הרב, שבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

שתפנה לרב מקומי והוא יסדר את זה, אמרת לה מצויין. והכי חשוב לומר לה לעולם לא לנדור משום סיבה על שום דבר!!

שבת שלום.