השהיית סמל נוצרי בבית

שאלה:

שלום רב
א. האם מותר להשהות בבית פסל של מריה (מחובר לזה כמין מזרקת מים קטנה חשמלית זה נקנה בסיני במכירה לתיירים)

ב. מעיון בשאלות דומות באתר הבנתי שזה תלוי אם זה נעשה לנוי וזיכרון או לעבודה
במידה וזה נכון איך אפשר לוודא זאת

ג. השאלה המדוברת היא על בחור בישיבה של הזדמנות שניה… שמחזיק את זה והשאלה היא האם צריך לשבור לו בעל כרחו
(או אולי לשלם לו בתמורה שישבור)

בהערכה

תשובה:

שלום רב,

אכן אם זה נעשה לנוי אין זה נחשב לעבודה זרה. ואין בו איסור של שהיית ע"ז בביתו כפי שראית בתשובות אחרות המופיעות במאגר השו"ת באתר. העובדה שמוכרים את זה לתיירים בסיני מוכיחה שזה לא נעשה לשם ע"ז. אלא סוג של סמל וכד' ולא יותר מזה.

ב. בנושא החינוכי אני ודאי לא מתערב, אני לא מכיר את העובדות לאשורן ולא את הבחור הספציפי עליו מדובר. אולם ודאי שהדבר אינו מתאים לבחור ישיבה שיחזיק סוג של סמל של ע"ז אצלו, לשבור על כרחו זה גם לא ממש פתרון חינוכי…