דואר בשבת

שאלה:

שלום וברכה,

רכשתי השבוע, בתחילת השבוע, ואני מדגיש שזה היה בתחילת השבוע כדי שלא יגיע בחפץ בשבת. אך ממעקב כל השבוע וכמובן היום וכעת, אני מבין שזה כנראה ינחת הלילה שזה כבר בשבת.

רציתי לשאול מה הדין במצב כזה, והאם ומתי מותר להשתמש בחפץ? האם אין זה כרוך בחילול שבת שאני גורם לעובדים במכס ובנמל התעופה?

תודה רבה מראש לכל העונים.

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע האם אכן יטפלו במשלוח שלך בשבת, אבל גם במידה ויטפלו בו, די בהמתנה כשיעור הזמן שלוקח להם לעסוק בו בשבת. כלומר, אם תשתמש בו כמה שעות לאחר שבת זה כבר בודאי בסדר גמור.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה על התשובה המהירה.

    רק רציתי לשאול, מה הכוונה בשיעור שיטפלו בו, כיצד אני יכול לדעת כמה זמן לוקח להם לטפל?

    ב. האם מותר להשתמש בו ללא הגבלה לאחר שאקח אותו, נגיד ביום ב' למשל?

    תודה רבה ושנה טובה.

  2. אני מניח שהטיפול בו אינו יותר משעה שעתיים, ואם תקבל אותו היום מוצאי שבת אולי גם היתה נסיעה, אז תשתמש מיום ראשון בבוקר ואילך ללא הגבלה.

  3. יש לי רק עוד שאלה אחת: האם מותר לקחת את זה לפני הזמן של בכדי שיעשו אבל להתחיל להשתמש רק אחרי הזמן, או אפילו לקחת אסור עד שיעבור הזמן של בכדי שיעשו?

    והאם כל זה מותר אח"כ בשימוש לכתחילה ללא הגבלה?

    תזכו למצוות על כל הסבלנות. ותזכו לשנה טובה ומבורכת עם כל בית ישראל.

  4. יש לי עוד שאלה…
    המשלוח נותן ללכת ולקבל את החפץ בסניף של תחנת דלק. התחנה שהכי מתאימה לי, ל א פתוחה בשבת, אלא עד 6 בערב ביום שישי בשעון קיץ וכן פותחים בשבת. א"כ אפשר ללכת ולקב לזאת משם. רציתי לשאול, האם יהיה מותר והאם זה גם לכתחילה ללכת ולקב ל את זה מסניף דלק אחר שכן פתוח בשבת? זה לא כמו בחנות שאני קונה מהם אלא רק לוקח מהם חפץ. האם זה מותר או לא?

    תודה רבה.