בחורים שכרו רכב לטיול ואחד חזר בו באמצע

שאלה:

בס"ד
ד' בחורים שכרו רכב לכמה ימים למטרת טיול והסכימו מראש שכל אחד ישלם רבע הוצאות דלק וכו' אבל באמצע החופשה החליט אחד מהם לפרוש מחבריו. השלשה טוענים שישלם הרביעי חלקו משלם דהיינו רבע מהסכום הסופי. ההוא טוען "המוציא מחבירו עליו הראיה". מה הדין?

תשובה:

שלום רב,

הוא לא יכול לחזור מעצם השכירות כמו כל שוכר שאינו יכול לחזור לפני הזמן מה שכן יכול לעשות הוא למצוא מחליף מתאים שיקח מקומו, ואם יש הוצאות על הדלק ולא מצא מחליף אם הוסכם מראש הוא צריך להשתתף גם בזה ורק מה שחוסחים הוא יכול לנכות.

הצלחה רבה וסליחה על האיחור.

יוסף פליישמן