תשובה על עבירות שעשה לפני גיל 20

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
בירשולמי וכן בבלי מבואר "זא מהן עשרים שנה בהיכרת" שבית דין של מעלה לא מענישים עד גיל 20
עכשיו השאלה אדם עד גיל 20 עשה הרבה פעמים איסורי כרת אך אחר גיל 20 עשה כ 5 פעמים
וכעת רוצה לחזור בתשובה ולתקן כלא היה…
האם מתקן 5 פעמים הכל מתוקן או שצריך גם חמש וגם את כל אלו שלפני גיל 20?
במידה ותשובתך היא גם לפני 20 אם כן מה באור הגמרא לעיל?

תשובה:

שלום וברכה

כל חטא שאדם עושה מיום הגיעו למצוות הוא חייב כפרה ויענש עליו, אף שאינו בכרת, אבל יענש, שהרי הוא חייב במצוות [ברמ"א או"ח סי' שמג כתב לעשות תשובה גם על מה שעשה לפני הגיעו למצוות]. כך שאין מקום בעצם לשאלה זו.

בהצלחה רבה והעיקר לשקוע בלימוד שהיא הכפרה והקירבה הכי גדולה לה' יתברך.