הוצאה מרשות לרשות ביום טוב

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
אנו נמצאים בחו"ל ורצינו לדעת
א) האם מותר לטלטל ביום טוב. קרי: מזמינים אותנו לארוחות ויש לנו ילדים (האם מותר לקחת את כל הדברים- כגון תיק עם חפצים לילדים, מתנה למארח וכו…)
ב) אם מותר לטלטל מדוע בשבת אסור וביום טוב מותר?

תשובה:

שלום וברכה

ביום טוב מותר לטלטל, וכפי הכלל שבידינו שמתוך שהותרה הוצאה לצורך אוכל נפש ותרה גם שלא לצורך אוכל נפש, ובלבד שיהיה בזה צורך יום טוב.

את המתנה יש להקנות למארח עוד לפני שבת על ידי אדם אחר, כיון שלא מקנים מתנות בשבת.