גרושה שמניקה – מתי יכולה להתחתן שוב?

שאלה:

שלום,
אשה גרושה שיש לה תינוק והיא מניקה אותו – האם היא יכולה להתחתן מיד, או שעליה להמתין עד גמר ההנקה? כמה זמן? האם ישנן נסיבות המקילות עליה את זמן ההמתנה, כביכול? תודה

תשובה:

שלום רב,

גם לאחר שתסיים להניק היא אינה יכולה להנשא. עד שנתיים מיום הלידה. ולעמים ניתן להקל גם לאחר שחלפו שמונה עשרה חודש. אולם בלי זה אני לא רואה אפשרות שיתירו לה להנשא לפני כן.

מקורות:

ראה שו"ע אבה"ע סי' יג סעי' יד ובפתחי תשובה ס"ק כט שגרושה שהתחילה להניק אינה יכולה להנשא עד כד חודש. וכאמחר יש מקילים לאחר שנה וחצי מיום הלידה.