טיפות אדים בשריות על כוס חרסינה

שאלה:

בסיר התבשל אוכל בשרי הרמתי את מכסה הסיר וממנו נפלו טיפות על כוס קרמיקה/פורצלן
מה דין הכוס? א. במקרה שהוא היה פרוה האם הוא מעתה בשרי ואם כן האם ניתן להגעיל אותו?
ב.במקרה שהוא היה חלבי האם אפשר לעדיין להשתמש בו?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מאיזה גובה נפלו הטיפות, הן מצטננות מאוד מהר. אם לדעתך הן היו עדיין בחום שהיד סולדת בו הכוס שהיתה פרווה נהיית בשרית ולא ניתן להכשיר אותה כיון שדינה ככלי חרס [ניתן עדיין להשתמש בה פרווה גם אחרי ארוחה חלבית]. אם היא חלבית אין לה הכשרה. אבל שוב, אני לגמרי לא בטוח שהטיפות היו חמות, תלוי בגובה. בכל מקרה של ספק ניתן להשתמש לאחר 24 שעות, כיון שהוא ספק דרבנן.