קלי הבישול בכלי שלישי

שאלה:

קלי הבישול מתבשלים בעירוי מכלי שני ,האם מותר לשים קלי בישול בכלי שלישי אחרי שערו כבר לכלי השלישי?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי כלי שלישי אינו מבשל, אולם ידועים בענין זה דבר הערוך השלחן בסי' שיח לגבי עלי תה, שכיון שעינינו הרואות שהם מתבשלים בכלי שלישי כמו בשני, יש לחשוש בזה לאיסור בישול. מנהג בני אשכנז לחשוש לדברי הערוך השלחן בענין זה, אולם דעת הגר"ע יוסף שלא להחמיר בזה.

מקורות:

ראה כאן מה שכתבנו בזה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש טוענים שאין עיננו הרואות כיון שגם במים קרים זה נותן צבע. לכן כמו כל דבר שאנחנו לא יכולים להכריע לבד כל אחד עושה כהכרעת רבו.