צום יום הכיפורים-הריון בסיכון גבוה

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה,
שאלה בקשר לצום ביום כיפור לאישה בהריון בסיכון גבוה עקב קרישיות יתר בדם, מטופלת בזריקות “קלקסן” פעם ביום. כעת הריון שלישי, אהיה שבוע 10 ביום כיפור בע"ה.
הריון ראשון הסתיים בגרידה עקב הפסקת התפתחות העובר.
בהריון השני לקראת סוף ההריון הייתה האטה בגדילה של העובר , בסופו של דבר הייתה ירידת מים בשבוע 35 וכעבור כמה ימים נולד בן ברוך ה' בניתוח קיסרי בשבוע 36 משקל 1.860 ק'.
כיצד עלי להתנהג בהריון הנוכחי בקשר לצום יום כיפור?
תודה ובשורות טובות בשפע.

תשובה:

שלום וברכה

יש לשתות לשיעורין מהבוקר כמות גדולה של מיץ ענבים, כל עשר דק' 30 סמ"ק, עד שתשתי במשך היום ליטר וחצי לפחות.

בכל הרגשה חריגה יש לשתות כמות רבה.

בהצלחה רבה ולידה קלה בעיתו ובזמנו בבריאות.