הפרשת חלה לחומרא מחלות ממאפיות שונות ביחד

שאלה:

שלום
אני מחמיר בגלל שיש לי חשש שבמאפיות (אפילו אם הכשר טוב) לפעמים יכול להיות שמפספסים פה ושם בהפרשת חלה.
השאלה שלי לגבי שבת , האם זה נכון לאסוף ביום שישי בסל כמה חלות ולחמניות ממאפיות שונות וחלות שונות ולהפריש מלחמניה אחד כדי שיהיה לי חלות שלמות בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול כך לעשות, אבל למעשה אין לזה הרבה משמעות, כיון שהרי ברור שגם לפי החשש שלך בדרך כלל מפרישים… כך שבעצם גם אם נניח שיש לך חלה אחת שלא הופרשה, אם תיקח לחמניה שכן הופרשה אתה מפריש מהפטור על החיוב… כך שאין כל כך דרך לפטור את החשש הזה ואין לנו אלא לקנות במקום עם הכשר מהודר ולסמוך שבעזרת ה' הפרישו כהלכה. תרומות ומעשרות כמובן תוכל להפריש, ויש רבים שנהגו להחמיר בזה להפריש שוב בבית.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני חושד שבחנות פיצה,ההפרשה נעשית על ידי עובדים בלי שליחות הבעל החנות,ועל כן,רציתי להפריש חלה בבית,אלא שאני מקבל פחות משיעור חיוב,בזמן שבחנות היה חיוב גמור על בעל החנות,ואיך אני יכול להפריש על בצק שהתחייב ברשות שלו,ואצלי אין שיעור חיוב?

  2. אחרי שהעיסה התחייבה בחלה אתה לא צריך שיהיה לך בבית שיעור חלה, אתה יכול להפריש גם מלחמניה אחת או משולש אחד של פיצה. אבל אם אתה חושש לבעיות כשרות בחנות למה אתה קונה שם?