רוח לשליח בחנם

שאלה:

הבן דוד שלי מחו"ל התקשר אלי וביקש ממני לקנות בארץ טבעת נישואין לכלתו. אני רוצה להרוויח מהשליחות הזאת ולכן ביקשתי מהמוכר שיעלה את המחיר ויתן לי תמי תיווך, האם הוגן לעשות כן?

תשובה:

הגר"י פליישמן הביא בעלון המשפט (43) פסק הגריש"א זצ"ל בכגון דא האוסר הן מצד איסור גניבת דעת [ובמיוחד בקרוב משפחה שאינו מעלה על דעתו שכן יעשו אתו], והן מצד איסור ממוני כיון שלא נעשה שליח רק לקנות בדרך ההכי זולה שימצא.

 הרבנים המשבים: הרב יצחק בלחסון והרב אלחנן רזניק