מי מזגן בשבת וחג-מוקצה

שאלה:

שלום וברכה
יש בביתי מזגן שמשום אילוצים טכניים צינור המים שלו הולך לתוך דלי מים , ואני מרוקן אותו כל פעם כשהוא מתמלא.
כעת כשמגיע 3 ימים בהם אסור לטלטל מוקצה , ברצוני לברר איך עלי לנהוג.
האם מותר לי לרוקן את הדלי כשהוא כמעט מלא ? באם אסור האם מותר לי להשים דלי נוסף ליד הראשון ולהרים את הצינור כשהדלי הראשון מלא ולהכניסו לדלי השני ?

תשובה:

שלום וברכה

מי המזגן נחשבים מוקצה לכל דבר, כיון שלא היו בעולם לפני החג ודינם כ"נולד", אולם אם הם נמצאים במקום שהם מפריעים ואדם קץ בהם [לא מצוי, הם מן הסתם מחוץ לבית],  ניתן לרוקן בחג.