מותר לחנך את ההורים?

שאלה:

מותר לי לחנך את ההורים שלי?-למשל כשאני מדברת איתם הם לא מתייחסים אלי אז כל פעם שהם מדברים איתי אני גם לא מתייחסת אליהם ואז הם מבינים שאם הם רוצים לדבר איתי ם צריכים גם לשמוע אותי נ כון שזה נשמע חצוף אבל אם אני לא עושה ככה הם פשוט לא ישמעו אותי ויהיו שקועים במחשב

תשובה:

שלום וברכה

חלילה וחס! המצוה לכבד היא שלך ביחס אליהם ולא להיפך! תנהגי בהם בכבוד גם בזמנים שקשה לך ובעזרת ה' תזכי לכל הישועות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני רוצה להבין את הטעם של השולחן ערוך בעניין. הרי לנהוג ככה כלפי בן זה מעיד על מידות רעות! מצד דרך ארץ שקדמה לתורה ההורים הרי חייבים לדעת לשמור על גבולות בהתנהגותם, עם כל כמה שהמצווה לכבדם חשובה. האם ההכנעה הזאת מול הורים תוקפניים לא בגדר מסייע לדבר עבירה?

  2. ראשית לא מדובר בהורה תוקפן, שזה כבר משהו אחר, לא מצד חובת הכיבוד אלא מצד חובת ההתגוננות! מדובר בהורה שלא מתנהג יפה, ובזה מפורש בשו"ע שאפילו הם מבזים אותו יכבד אותם.