שימוש בכיריים עם חיישן ביום טוב

שאלה:

שלום רציתי לשאול מה הבעייה שהתעוררה בקשר לכיריים גז החדשים שנמכרים היום שיש מנגנון הגנה אם האש מתכבה שלא ינדוף גז? אשמח לדעת מי הפוסקים המתירים ומי האוסרים

תשובה:

שלום רב,

עד כמה שאני יודע אין איסור, לפני כמה שנים כשפרץ הנושא לאוויר. ראיתי את המודעה שפרסמו בשם הגר"נ קרליץ, והניסוח היה שם "יש להמנע". וגם אז ביררתי בבית הוראה של הגר"ש וואזנר, והם לא ידעו להסביר מדוע זה אסור. ראה כאן מה שכתב אחד מרבני בית ההוראה.