הרחת בושם של האשה בימי נידה

שאלה:

האם מותר להיכנס בזמן ההרחקות לשרותים אחרי שאשתי הייתה שם
בזמן שהבעל נהנה מהריח

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שכוונת השאלה היא שהיא התבשמה שם קודם לכן והריח נשאר. אכן זו בעיה, שכן אסור להריח בשמים המיוחדים לאשה גם כשהם אינם עליה, כמבואר בפתחי תשובה בתחילת סי' קצה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. זו רק דעה אחת!
    באופן כללי יש מחלוקת אם מותר להריח בושם שעל אשתו כשהיא נידה, וזו מחלוקת בין הר' דוד אבודרהם לבין הרשב"א כמדומני.
    ראשית הרב עובדיה זצוקל מוכיח בחזו"ע ברכות שמעיקר הדין מותר להריח בושם אפילו על אישתו נידה, אבל מצדד להחמיר ולכן להלכה מחמירים שלא להריח בושם על אשתו נידה.
    אבל בהמשך התשובה מבואר שם שאם הורידה את הבושם (כגון שהניחה צרור הבושם שהיה על צווארה על השולחן וכד'), מותר בהחלט להריח אותו.