נתינת מתנה לגוי

שאלה:

שלום כבוד הרב,
קניתי ספר תמונות של ארץ ישראל לשותף מהעבודה שעוזב (גוי מגרמניה), ובאחד העמודים יש פסוק מחומש דברים. מה יש לעשות? לכסות? לתלוש את העמוד(פחות יפה, אבל אם צריך אני כמובן אעשה זאת)?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אם אין חשש שיבוא לבזיון אין בכך איסור. הבעיה היא אחרת, שאסור לתת מתנות לגוי משום איסור לא תחנם, אלא אם כן יש בכך רווח ליהודי. לכן אם היה נשאר כאן והיה לך תועלת שיחזיק לך טובה וכיוצא בזה, זה בסדר, אבל דוקא כאן שהוא נוסע לחו"ל יש להמנע מלתת לו מתנה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אם יש חשש שיזרוק לפח אשפה או יקרא בזה בשירותים וכדומה, אל תתני לו. אבל שימי לב לאיסור העקרוני הרבה יותר שהזכרתי.

  2. על אף שהוא עוזב עדיין יש שיתוף פעולה איתו לפחות בחודשים הקרובים. איך אני יכולה לדעת מראש או לחשוש שהוא יבזה את זה? האם לא הגיוני שגויים שהם לא יודעים לקרוא עברית ולא מבינים פסוקים ידעו איך לנהוג בספר כזה?