הכשרת טוסטר אובן לפרווה

רבני בית ההוראה
כ' אלול ה'תשע"ז

שאלה:

בעבר שאלתי על הכשרת טוסטר אובן מבשרי לפרווה. והתשובה היא לנקות אותו במטלית, במי סבון. לנגב היטב. לחכות 24 שעות. ולחמם על החום הגבוה ביותר.

יש לי שאלה שנשאלתי בנושא ובלי שאדע מה לענות. השאלה היא כזאת. אם יש טוסטר אובן בשרי, והפסקנו לחמם בו מאכל בשרי, ואנחנו מחממים בו רק מאכל פרווה, האם החום החוזר והנשנה של כל הדלקה מחדש לחימומם של מאכלי הפרווה, לא פוגם בבשריות?

ההפסקה נבעה כי לאחרונה לא מזדמן לנו לקנות ולחמם מאכל בשרי, ועברו כמה חודשים על הטוסטר בלי מאכל בשרי, ואפילו גם כמעט ללא כל שימוש. אז אותם פעמים שכבר כן חיממנו, לא פגם בבשריות?

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא נקי אפשר להניח שזה כבר לא בחזקת בשרי.

חשוב לדעת שמאוד לא מומלץ להעביר תנור מבשרי לחלבי וכו’, זה גורם למכשולים וטעויות, אם רוצים להעביר [בכלים מנהג בני אשכנז לא להעביר, אבל בתנור יש להקל] יש לעשות זאת באופן חד משמעי ומוחלט ולא לשנות כל יום למשהו אחר.

5 תגובות

  • מאת שלמה מזרחי:

    יש כתמים אופייניים של תנור ישן, ולא של המאכלים שחוממו בו.

    הנה תמונה http://up419.siz.co.il/up1/k2ujorjzzdjn.jpg

    האם זה נחשב לנקי בשביל להיחשב לכבר לא בשרי.?

    ודבר שני האם במצב כזה האם המאכל העתידי שיחומם בו יחשב לפרווה, אשר אין לאכלו ביחד עם מאכל חלבי, אלה לפניו או אחריו.?

  • מאת רבני בית ההוראה:

    אם הוא נקי ויש רק כתמים אלו זה פרווה, אבל רק אם הוחלט סופית לעשותו פרווה בהקפדה מלאה.

  • מאת שלמה מזרחי:

    אגב אני ספרדי. אז הוא פרווה גם לספרדי.?

  • מאת רבני בית ההוראה:

    כן.

  • מאת שלמה מזרחי:

    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים