תפילין בחול המועד בארץ ישראל

שאלה:

בס"ד

אני יהודי אשכנזי ממוצא הונגרי האם אני צריך להניח תפילין בחול במועד שהרי הרמ"א פוסק שכן והמשנ"ב לא חולק רק אומר שלא יעשו אגודות אגודות אך המנהג בא"י זה לא להניח (שמעתי שבערלוי כן מניחין אני לא יודע אם זה נכון), אז האם אני חייב/רשאי/אסור להניח תפילין בחול המועד? בצנעה? בתורת ספק?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

גם הציבור האשכנזי בארץ נוהגים כולם כמנהג הגר"א שאין מניחים תפילין בחול המועד כלל. בחו"ל נוהגים האשכנזים להניח בחוה"מ, אולם החסידים גם בחו"ל לא נוהגים להניח. ובכל מקום חייבים לנהוג כמנהג המקום ואין לפרוץ גדר.