לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שיעור קביעות סעודה – המשך

שאלה:

מה שיעור קביעת סעודה לספרדים? אם אני מברך ברכת המזון כבר אחרי אכילת *נפח* 4 ביצים של פת הבאה בכיסנין יש לי על מי לסמוך? איזה מאכלים מצטרפים לשיעור זה(כל מאכל או רק מאכלים שרגילים ללפת בהם את הפת) ?

תשובה:

שלום וברכה

כפי שכתבתי לך היום כאן, בשיעור הקטן של ד' ביצים – 230 גרם, אם לא שבעת אין לברך ברכת המזון. אבל אם שבעת בהחלט יש לברך.

צירוף שאר מאכלים הוא רק בדברים המלפתים את הפת, כמו בשר ביצים תפוחי אדמה ועוד. ראה משנה ברורה קסח כד.