קניית פירות וירקות בחו"ל / אכילת פרי מורכב

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
1) בדרום אמריקה יש הרבה דוכנים למכירת פירות האם מותר לקנות מהם? ובנוסף הם פעמים ומשתמשים בסכין, האם אפשר לאכול מהם על סמך שעל פי רוב מסתמא חתכו בזה פירות? ואם לא מדוע?
2) האם יש דין ערלה בחוץ לארץ?
3) האם מותר לאכול פירות מורכבים כגון קלמנטינה ואגס , והאם זה משנה אם גוי הרכיב או יהודי? – זה בדרום אמריקה
4) אם חתכנו גבינה במגרדת האם היא נעשית חלבית או שאפשר לחתוך בה ירקות ולאכלם עם בשר (אנו ספרדים)

תשובה:

שלום וברכה

אין הגבלה על קניית פירות וירקות בחו"ל, כיון שאין חיוב תרומות ומעשרות, וספק ערלה בחו"ל מותר. ראה שולחן ערוך יו”ד סי’ רצ”ד סעיף ט’.

לגבי הסכין, כיון שלא מדובר בדברים חריפים וגם לא חמים, אין בעיה. אם מדובר בחיתוך בצלים זו כבר שאלה אחרת, וכדאי להקפיד שיהיה סכין כשר בודאי, אף שסביר שלא עשו שימוש מלבד פירות.

אסור להרכיב פירות אבל אין כל בעיה לאכול אותן או לקיים את העץ. ראה רמב”ם הלכות כלאים פרק א’ הלכה ז’ ובשולחן ערוך יורה דעה סימן רצ”ה ומקור הדברים מבואר בגמרא בחולין [קטו]. אך לא מברכים שהחיינו על פרי מורכב. אינני יודע אם הפירות שהזכרת מורכבים.

שימוש בגבינה קרה אינו עושה את המגרדת לחלבית, תנקו אותה היטב והיא פרווה, אבל אין לעשות כך לכתחילה בשום אופן, הסגולה הכי טובה לא להכשל זה ליצור הפרדה ברורה לגמרי במטבח.

הצטרף לדיון

תגובה 1