אחות בבית חולים בשבת

שאלה:

שלום, אני אחות, ומעונינת לעבור לעבוד בבית חולים שאינו דתי, כגון הדסה וכדומה,
יש בעייה גדולה בתחום חילול השבת בשל כך שאצטרך לעבוד גם בשבתות וחגים,
האם יש דרך הלכתית בה יותר לי לעבוד (כגון בשינוי וכדומה)

תשובה:

שלום וברכה

העבודה בשבתות וחגים אינה בהכרח כרוכה בחילול שבת, בכל בית חולים חייב שתהיינה הנחיות ברורות אודות אופי העבודה בשבת [כתיבה על ידי גוי וכו'], בבית החולים הדסה עין כרם מכהן כרב הרב קליין, תפני אליו ותקבלי ממנו את ההנחיות הנחוצות, ואם תרצי תוכלי לחזור אלינו ונשמח לסייע לך לנתח אותן מבחינה הלכתית  ופרקטית.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אינני יודע מי הם רבותיו ולא קיבלתי אחריות על פסיקותיו, מה שאמרתי שהחשיבה שלך כביכול בבית חולים חילוני השבת אינה קיימת ואת מנסה למצוא פתרונות לבד, אינה נכונה וגם לא תתכן במציאות בשטח, ומלבד זאת הצעתי שכאשר יהיו לך הנחיות אלו, תעזרי בנו לנתח אותן.
    בהצלחה רבה.