קריאת תהילים וחומש בלא הבנה

שאלה:

אם קראתי תהילים בלי פירוש כל היום יצאתי ידי חובת קביעת עיתים לתורה? ואם קראתי מחומש בלי פירוש יצאתי ידי חובת קביעת עיתים לתורה?

תשובה:

במקרא בשונה מתורה שבעל פה, יש מצות תלמוד תורה גם כשלא מבינים, אבל קשה לומר שנהיים תלמידי חכמים גדולים מלימוד כזה… מאוד חשוב למצוא זמן כל יום ללימוד הלכה ומעט גמרא, וכך תצליח להתפתח בעזרת ה' ולדעת כיצד נוהג יהודי בכל הליכותיו.

עלה והצלח!