הנחת מאכל עם רוטב על סיר שעל הפלטה בשבת

שאלה:

לפי הרמ"א האם מותר להניח בשבת על הפלטה ב"קומה שנייה"מאכל שנתבשל די צרכו(נגמר בישולו)
ורובו יבש אך חלקו לחת באופן שייתחמם אך לא יגיע לחום שהיד סולדת בו?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה. מצד איסור חזרה אין חשש כיון שזה "קומה שניה", ומצד איסור בישול אין חשש כיון שאינו יכול להגיע ליד סולדת. רק יש לזכור שאנחנו מחמירים ששיעור יד סולדת הוא 45 מעלות!! זה לא הרבה..

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אפשר בבקשה לדייק בביטוי "רובו ייבש"?
    מותר לי לשים למשל:
    עגבניות מרוסקות או רוטב צלי עוף על קוסקוס, אורז וכדו', אם אכן המאכל הייבש רב יותר מהרוטב?
    מותר לי להוסיף רוטב לצלי עוף אם כמות הרוטב קטן מנפח העוף?

    ומה זה בדיוק "קומה שניה"? שמעתי שצלחת הפוכה זה טוב. נכון? אפשר גם תחתית ברזל שמקובל לשים מתחת לסיר על גז?