שתיית יין בראש השנה / מעשה שבת

שאלה:

\שתי שאלות
1. האם מותר לשתות יין/אלכוהול בראש השנה?
2. האם מותר לאכול אחרי השבת בישול שנעשה בשבת ע"י יהודי ?

תשובה:

שלום וברכה

א. יש מצות שמחה בבשר ויין בראש השנה, כמובא בירושלמי ראש השנה פ"א ה"ג וטוש"ע סי' תקצז ובב"ח שם וביאור הגר"א, אלא שיש למעט בשתיית היין כדי שלא לבוא לקלות ראש חלילה. כמו כן כתבו הפוסקים שלא ימלא כרסו במאכלים יותר מידי כדי לנהו בהנהגה המתאימה ליום הדין.

ב. אחרי שבת מותר לאכול, אך אם מדובר ביהודי שאינו שומר מצוות [המבשל] יש להמתין בכדי שיעשו, כלומר כשיעור הזמן שהיה לוקח במוצאי שבת לבשל מאכל זה. ראה שו"ע ריש סי' שיח ובמשנה ברורה שם.