תרומות ומעשרות מיין

שאלה:

עשיתי עכשיו יין חבית של 4 ליטר, באיזה שלב אני מוריד את התרו”מ, ואיך אני יודע בדיוק כמה זה עשר אחוז בשביל מעשר ראשון? ומזה איך אני יודע בדיוק כמה זה עשר אחוז בשביל תרומת מעשר, ומה אהפירוש שיש בו זכות ממון ללוי?

תשובה:

שלום רב

זמן הפרשת תרומות ומעשרות ביין הוא כשנעשה היין, ולא בזמן שהם עדיין פרי, לכן תמתין שהיין יהיה מוכן, ראה בענין זה עוד כאן.

בנוגע לאומדן של הפירות זו לא כל כך בעיה, כיון שלא מוציאים בפועל את המעשר ראשון, ראה סדר ההפרשה כאן.

הבעיה תהיה בשנה הבאה שנת תשע"ח שהיא שנת מעשר עני, שאז מלבד המעשר ראשון נותנים גם לעניים 10%, וזה צריך למדוד ולדעת כמה לתת.

בהצלחה