תאריך של האזכרה

שאלה:

שלום רב,
מתי מקיימים את ההאזכרה (שנה שניה)?
אם המנוח נפטר ב ו' בחשון האם נכון לעלות כבר בתאריך 24/10/17 שזה בין ה' – ו' חשון?
הוסבר לי מאחר ואנו עולים בשעות בין הערביים נכון לעלות "יום קודם" לפי מנהג תימן
אשמח למענה

תודה רבה ושנה טובה ומבורכת
אופיר

תשובה:

שלום רב,

ו' חשוון זה יום חמישי 26.10.17 וזה יום האזכרה. כלומר, התאריך של האזכרה מתחיל מיום רביעי בערב בצאת הכוכבים (ביום רביעי – 25.10.17 בשעה 18.20 בערך) ומסתיים ביום חמישי (26.10.17 בשעה 18.00 בערך – זמן השקיעה של יום חמישי).

שנה טובה ומבורכת גם לך.