צבע מאכל E120 באודם לשפתיים

שאלה:

שלום וברכה!
עקב פרסום לאחרונה בעיתון 'יתד נאמן' לעניין הימצאות צבע מאכל E120 המיוצר מכנימות מיובשות באודם לשפתיים, בדקתי במשרד הבריאות והוא אכן קיים באודם שברשותי בשמות שונים (CARMINE / CI75470).
שאלתי: האם אכן יש בעית כשרות (לכל השנה) במריחת אודם, למרות שהוא אינו מיועד למאכל ונבלע בפה בלא כוונה?
שאלה זו נכונה גם לעניין הימצאות גליצרין מן החי במוצרים אלו.

בעבר ענה הרב זריצקי לשאלה דומה:
” אודם
מתוך: כשרות » הכשרים וועדי כשרות פורסם בט’ באדר התשס”ב

שלום רב,
האם יש צורך בהכשר לשפתונים / אודמים למיניהם ?

התשובה:
מאת: הרב יוסף זריצקי

לדעתי באודמים צריכים כשרות, בדקתי לאחרונה מספר אודמים ובחלקם היה גליצרין מהחי,
לחברת ” ג’ד ” יש כשרות לפסח ולכל ימות השנה. ואין בזה שום מוצר מהחי.
בברכת כהנים באהבה. ”

האם אכן יש לרכוש רק מוצר שיש עליו כשרות?

תשובה:

שלום וברכה

אכן הרב זריצקי שלח לי שלפחות באודמים יש להשתדל.