לימוד ותפילה על קברו של רבי נחמן מברסלב

שאלה:

שלום הרב,
הטסים לרבי נחמן- האם מותר ללמוד על ההר בו רבי נחמן טמון?
האם מותר לאכול שם?
האם מותר לישון שם?
תודה רבה
מעדיף שלא יתפרסם באתר, אם אפשר (פשוט כדי שלא יתקיים "דיון" שלא תמיד נושב לפי רוח הרוגע.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

מקובל שבקברי צדיקים לומדים תורה ומתפללים, כך בקבר רחל וקבר רשב"י שנעשו מקומות תפילה, וכך גם אצל רבי נחמן מאומן. כל מקום שנעשה בית כנסת במבנה ואינו סתם בתוך בית קברות, נוהגים בו כמו בבית כנסת. כנראה שלא שייך הסברא של לעג לרש בצדיקים אלו, הם עדיין במצב יותר טוב מאיתנו…

אין סיבה לא לפרסם, אצלנו באתר הכל בדרך כלל נעים, ומה שלא נעים אנחנו לא מפרסמים.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה רבה הרב.
    התכוונתי גם לשאול בהתחשב בעובדה שידוע כי בהר זה ישנו בית החיים של 30,000 יהודים שנרצחו הי"ד. או שמא אין זה המיקום? פשוט אינני בקיא לגמרי בדבר?
    ידוע גם שה"וועד" סימן לפניי כשנה בערך (כמדומני) סימונים נוספים של בית העלמין (עבור הכהנים). אינני יודע בזה מספיק פרטים, וזו הייתה כוונתי.
    תודה רבה

  2. אמת, אבל כיום לא יודעים האם הם עדיין שם, ובכל מקרה הוא גדור בבית מדרש בפני עצמו, ואי אפשר להגדיר שאתה נמצא בבית החיים. אמת, שלכהנים זו שאלה כיצד נכנסים שם אבל כשאתה מדבר על הלכה שאינה איסור ממש אלא משום לעג לרש, אין סיבה להתייחס לזה כאל בית קברות.