שכר על מצות עבודה זרה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

האם אני אקבל שכר על מצוות של עבודה זרה?

תשובה:

שלום וברכה

יש שלוש אפשרויות בענין זה: א. אדם שבא לידו נסיון לעבור עבירה והתגבר ולא חטא – לא מצוי כל כך. ב. לימוד הלכות עבודה זרה בבחינת ונשלמה פרים שפתינו. ג. בס' אור צפון להסבא מסלבודקא מאוד מאריך שכל אדם יש לו הבחינות שלו בקיום מצוות. למשל, אל אדם נורמטיבי שאינו רוצח, הלבנת פנים וההמנעות ממנה היא קיום מצוה זו. וכך גם לגבי עבודה זרה, אדם שמתגבר על מידת הכעס שכידוע היא סניף מעבודה זרה, מקיים בכך מצוה זו. ובעצם כל ביטוי של אמונה בה', ולא לבטוח בנדיבים וכו', הוא קיום מצוה זו באופן המושלם ביותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכבוד הרבנים.
    למה רק במקרים האלא אדם.מקבל שכר.
    הרי מה שאנחנו פורשים מעבודה זרה זה בגלל שהתורה הזהירה אותנו.
    זה שהיצר אפילו לא מנסה לגרות אותנו (ממלא אין לו סיכוי) זה לא אומר שאם הדבר היה מותר לא ההינו פונים אליו.

    דוגמה להסביר את דברי זה שאנחנו קונים מוצרי מזון רק מה שבפיקוח כשרות שאנחנו סומכים עליה. גם על זה ראוי לקבל שכר אפילו שהדבר נעשה כברור מאליו. כי אם לא היה מצווה בדבר, ממלא ההינו קונים מכל הבא ליד.