לא שמרו הרחקות האם יכולה לטבול?

שאלה:

אני ובעלי התחלנו לשמור נידה אך היו כמה מקרים שנגענו אחד בשני לא במכוון האם עדיין אפשר ללכת לטבול במקווה לאחר השבעה ימים הנקיים?

תשובה:

שלום רב,

טוב מאד שהתחלתם לשמור נדה על כל הלכותיה והרחקותיה, אכן יש צורך להקפיד בהרחקות שחז"ל קבעו, ואם נכשלתם בזה, יש להקפיד על כך בהמשך ביתר שאת. כי אחרת עלולים להכשל. אולם אין זה פוגם בשעה נקיים, ואת יכולה לטבול בתום השבעה נקיים כדת וכדין. כמובן שאם קיימתם יחסים אין לטבול באותו יום, ויש לדחות את הטבילה שלושה ימים, ראי כאן.