לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תוספת ריבית פיגורים על איחור בתשלום דמי שכירות

שאלה:

קבעתי שכר דירה להשוכר והוא שילם חלקית. עברו מאז מספר שנים. האם אני רשאי לתבוע עכשיו ריבית על העיכוב במספר שנים? האם יש דרך לדרוש קנס על כך?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אסור לתבוע ריבית על פיגור. יש אפשרות להתנות מראש על קנס חד פעמי במקרה של פיגור. או להתנות על תוספת ריבית לפי היתר עיסקא. אבל, אם לא סוכם מראש לא ניתן לחייב את השוכר בקנס או בריבית.

מקורות:

לעניין ריבית עיין בבית יוסף יו"ד סי' קס מה שחולק על דעת רבי אליעזר מטוך. לעניין קנס חד פעמי עיין רמ"א יו"ד סי' קעז סעיף יד.