מריבה עם גיסה שלא מסכימה לסלוח

שאלה:

שלום הרב.
לפני כשנה וחצי (בערך) היה לי דיון עם גיסתי שבו פגעה בי קשות, אני עניתי מה שעניתי וכנראה (לא ברור מה ואיך ובטח לא הייתה פגיעה מכוונת) פגעתי בה חזרה.
מאז היא לא מוכנה לדבר או לראות אותי, ניסיתי בדרכים שונות ליצור איתה קשר על מנת ליישר את ההדורים אולם מאמצי הושמו לאל, טלפונים אינם נענים, העברתי לה מסר חוזר ונשנה דרך בעלי שדיבר עם בעלה אך לשווא,
ניסיתי אף לפנות לצד ג' על מנת לפתור את הסכסוך אולם לא נעניתי.
יש לציין:
היחסים בינינו היו סבוכים ועדינים עוד קודם לכך והיו כמה מקרי פגיעה (בי) שמחלתי עליהם תוך ביטול כבוד.
בכל הפעמים שניסיתי לפתור את העניין העברתי מסר של בקשת מחילה מוחלטת תוך ביטול עצמי לחלוטין בלא להזכיר כלל שגם אני נפגעתי.
העניין טורד את מנוחתי מאוד.
אני חוששת ביותר מקפידא. וגם שלמות המשפחה חשובה מאוד בעיני.(לציין היא לא עונה או מתקשרת גם בעיתות שמחה כלידה של ביתי, או עצב פטירה של אדם מהמשפחה.)
האם עלי להמשיך במאמצי לנסות להשיג מחילה? או שעשיתי די?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

נשמע שהרבה אין מה לעשות, ואני גם לא בטוח עד כמה את אשמה. תנסי לבקש ממנה בהזדמנות סליחה בפומבי בפני בני משפחה שהיו בזמנו כשפגעת בה, כעין המובא בשו"ע סי' תרו, ואם לא תסלח, עשית את שלך לגמרי.