טלטול בעל חיים פצוע בשבת

שאלה:

בס"ד.
שלום,
כידוע, בעלי חיים נחשבים 'מוקצה' ואסור לטלטל אותם בשבת. ובמקרה שצריך לקחתם ממקומם כדי למנוע מהם צער, התירו חכמים לאחוז בהם ולגוררם, אבל לא להרימם (שו"ע או"ח שח, לט-מ). .
ביום שבת ראינו יונה פצועה בכנף על הארץ בתוך גינה , האם היה מותר לקחתה משם למקום יותר בטוח? כי הרי לא ניתן לטלטלה בשינוי האמור.
תודה מראש.

תשובה:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק כז סעי’ כח ובהערות בשם החזון איש, שמשום צער בעלי חיים התירו טלטול מוקצה [אף שציין לדברי המשנה ברורה סי' שה ס"ק ע שהביא בזה מחלוקת], אלא שהביא שיש שטענו שמוות אין בו צער בעלי חיים. ומכל מקום במקום שאפשר יש לעשות זאת על ידי גוי כפי שכתב במשנה ברורה שם.

הצטרף לדיון

תגובה 1