המסרב לבוא לדין תורה

.

שאלה:

פנה אלי קונה לקנות דירה ואני התקשרתי למתווך מנהל המשרד שישלח לי תמונות של הדירה ושלח.

העברתי לקונה את התמונות ואמר שמגיע ביום ראשון לראות את הדירה.

עידכנתי את המתווך שהקונה מגיע במיוחד לעיר לקנות יום ראשון וששלחתי לו התמונות והמחיר והחתמתי אותו על טופס הזמנת שירות של תיווך.

הקונה הגיע ביום ראשון התקשר אלי ולא עניתי לו לאחר כמה שעות חזרתי אליו וקבענו ליום אחרי וכן עם המתווך מנהל המשרד.

בזמן הזה בראשון התקשר הקונה לסוכן של מנהל המשרד והלך וראה את הדירה שתיאם איתי לראות.

יום לאחר מכן התקשר אלי הקונה ואמר שהוא מתנצל וראה את הדירה דרך הסוכן של הבעלים ונתן הצעה ומבקש שאסגור את העסקה במחיר שהציע התקשרתי למנהל המשרד והוא אמר שמידה ותהיה עסקה אקבל רבכ מסכום העסקה וניסיתי לבדוק את המחיר הסופי עם המתווך שמייצג את המוכרים והודעתי לקונה את המחיר הסופי בפועל נמכרה הדירה באותו מחיר שהצעתי לקונה לקנות

  1. האם ללא הסיכום בעל פה עם המתווך מנהל המשרד יש לי עילה לבקש עמלה על ששלחתי התמונות ותיאמתי ונתתי את המידע על הדירה וכו וממי עלי לבקש תיווך

2.מנהל המשרד טוען שברגע שהתקשר הקונה לסוכן בתומו וראה את הדירה אין לי שום עניין בעסקה ומה שסיכם איתי זה לא היה בהסכמה סופית שתלויה בו אלה בסוכן שלו

  1. הזמנתי אותו לדין תורה הסכים והתחרט כיצד עלי להמשיך לפעול כנגדו על פי דרכי התורה

תשובה:

פנה לב"ד והזמן אותו לדין תורה ואם יסרב לאחר שלש פעמים שיסרב לבוא לב"ד יתנו לך היתר לתבוע אותו בערכאות.

הרבנים המשיבים: אברהם בוטרמן גבריאל לומברגד ואשר דזיטרובסקי