ביאור קצר למילות הקדיש

שאלה:

האם מותר לענות אמן לקדיש אם אני לא מבין את הפירוש של המילים של הקדיש? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה יודע שתפילה זו ענינה בקשה לריבוי גילוי כבוד ה' בעולם והשפעת חסדיו, אתה כבר יכול לומר אמן גם אם אתה לא מבין כל מילה. במקביל, כדאי לעיין קצת במילות הקדיש, בכמה דקות תבין הכל.

יתגדל ויתקדש שמיה רבה – בקשה לריבוי ההכרה בגילוי כבוד ה' [שם מבטא הכרה והשפעה, רבה פירוש גדול].

בעלמא דברא כרעותיה – בעולם שברא כרצונו

וימליך מלכותיה – ימליך מלכותו

ויצמח פורקניה ויקרב משיחיה – הקב"ה מצמיח את ישועתו ומקרב את ביאת המשיח.

בחייכון וביומיכון ובחיי דכל בית ישראל – בזמן חייהם של הציבור כולו

בעגלא ובזמן קריב – בקרוב

ההמשך ברור

לעילא מכל ברכתא ושירתא וכו' – הקב"ה הוא עוד למעלה מכל מה שנוכל לתאר במילים בברכות ובשבחים

תתקבל צלוהותון וכו' – בקשה לקבלת התפילות

יהא שלמא רבה – בקשה לחיים של שלום ושלוה