קיום יחסים בנידה בשוגג

שאלה:

שלום אני ובעלי שומרי תורה ומצוות ,
קיימנו יחסים בעונה בינונית , עשיתי בדיקה לפני שקיעה והכל יצא תקין ,
שכחתי שצריך לפרוש ל-24 שעות .
אחרי שסיימנו את הקיום יחסים , היה הרבה דם על בעלי .
לקחנו מאוד קשה את הדבר .
קרה לנו את זה פעם ראשונה – ואנחנו ממש בצער מזה .
מה הכפרה שעלינו לעשות ?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה לא הבנתי את כוונתך שבדקת לפני השקיעה וצריך לפרוש 24 שעות. למעשה הכלל כך, אם העונה ביום, גם למחמירים לפרוש 24 שעות הכוונה שפורשים גם בלילה שלפניו, אבל בלילה שלאחריו זה כבר לא עונה. ואם העונה היא בלילה, פורשים גם ביום שלאחריה. אבל בכל מקרה הלילה שאחרי העונה אינו חלק מהעונה. לכן כיון שבדקת בעונה והיה תקין וגם אחר כך לא הרגשת כלום, זה אכן נחשב שוגג ולא פשיעה, ואין צורך בכפרה. להבא יש להזהר יותר שלא תבואו חלילה לידי מכשול חמור זה של ביאת נדה רחמנא ליצלן.

בשורות טובות.