חוזה עם משכיר כאשר השותפים מחליטים שרק אחד יקיימו

שאלה:

אם יש בחוזה שכירות של כמה שותפים שכל אחד חותם על החוזה, התחייבות לנקות פילטרים של מזגן פעם בחודשיים.
אם אני אומר לשותף אחר שאני לא מנקה , וחותם רק כי זה חלק מהחוזה, והשותף השני אומר(בדגש אומר)שזה בסדר מבחינתו, האם אני פטור מלנקות, ואם יהיה נזק עקב אי הניקיון הוא יהיה על אחריות זה שאמר שזה על אחריותו? כי אם יגיד שאני לא חייב לנקות אז אני יחתום על החוזה, אחרת אני לא מעוניין, ואין דרך לא לחתום על זה כי זה חלק מהחוזה, אך אני לא רוצה להתחייב על זה, לכן אם שותף אחד אומר שאת ההתחיבות שלי הוא לוקח על עצמו, אז במידה ולא ינקו ויהיה נזק, זה לא על אחריותי?נא לא לפרסם, אשמח לכבד זאת.

תשובה:

שלום רב

ההתחייבות כלפי המשכיר היא של שניכם בשווה, כלומר כל סיכום ביניכם אין לו משמעות מבחינת המשכיר, ואם חברך לא יעמוד בהתחייבותו לנקות את הפילטר אתה תצטרך לעשות זאת בעצמך. ואגב זה לא כל כך קשה לנקות את הפילטר…

יום נעים.