רחיצת פירות בשבת

שאלה:

האם מותר לשטוף תפוח בשבת? אם יש לכלוכים על התפוח אז זה לא בורר?

תשובה:

באופן רגיל כשאין ליכלוך ניכר מותר לרחוץ פירות וירקות ללא הגבלה, כיון שאין עליהם בוץ ממש. אבל אם יש עליהם ליכלוך ניכר יש לרוחצם סמוך לסעודה בדוקא, משום איסור בורר. באופן זה נחשב הדבר כקילוף שאף שהוא פסולת מאוכל, כיון שזה הדרך להגיע לפרי, זה עדיין נחשב דרך אכילה ומותר, כאמור, סמוך לאכילה. שריית פירות אלו בתוך כלי עם מים – אסורה.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק ג הערה מח.