תכלית הקושי והיסורים בעולם הזה

שאלה:

שלום,
האם זה נכון לחשוב שעל כל מעשה לא טוב או סטיה מדרך הישר, מקבלים עונש היכול להגיע בצורה של פגיעה בריאותית או פגיעה ברכוש?
והאם זהו עונש לכל החיים?
זאת אומרת, איך באמת ניתן לדעת שאדם כיפר על מעשי העבר שלו ומחול לו בשמים?
כי ההמתנה והציפיה לקבלת עונש, היא לעיתים גרועה יותר מהעונש עצמו.
אשמח להבהרה בנושא, שמאוד מטריד אותי לאחרונה במחשבות.
(כל דבר רע שקורה לי, אני מקשרת לחיי העבר לפני 20 שנה, שלא הלכתי מספיק בדרך הישר, ואולי זה העונש שלי. האם על כל מעשה יש מחילה?)
יש לקחת בחשבון שהחשיבה וההסתכלות על החיים, משתנה במהלך השנים, ומה שנעשה בעבר, לא יעשה בהווה מתוך לקח העבר.
אולי זהו שיקול נוסף.

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך נובעת מטעות גדולה. ראשית, הרי התשובה מועילה לכפר עוון, אם חזרת בתשובה מדוע את כה בטוחה שהחבטה עומדת לטפוח על ראשך?… הקב"ה מוחל וסולח ועושה רק טוב לכולם.

שנית, לא כל דבר מכפרים כאן בעולם הזה, צריך לשמוח על מה שזכינו לכפר כאן, לפעמים מקבלים את העונש על מעשינו הרעים בעולם הבא, וזה חבל.

כמו כן צריך לדעת שלא כל דבר רע הוא בגלל עבירות, אף שזו אכן סבירות, כמו שאמרו חכמים שהרואה שבאין עליו יסורים יפשפש במעשיו ויחזור עליהם בתשובה ובכך יסורו ממנו, אבל לפעמים זה גם נסיונות, אם אנחנו יכולים לעבוד את ה' מתוך שמחה גם כאשר יש קושי.

ובאופן כללי צריך לדעת, העולם שלנו הוא גן המבוכה כלשון הרמח"ל, עולם של נסיונות וקשיים, כל אדם מתנסה ביסורים, ואין טעם מכל דבר להשבר, אלו הם החיים, ובאנו בשביל להתקדם ולעמול מתוך הקושי.

בהצלחה לכולנו.