לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עסק אינטרנטי בשבת

שאלה:

שלום ושבוע טוב לכבוד הרב,
ראשית תודה מראש לכל העונים.יש לי שאלה שאני מתחבט בה כבר המון זמן ולא מצאתי לה תשובה מספקת עד כה, אשמח לעזרה.
אני בתהליכים לפתיחת עסק אינטרנטי בעזרת ה', המתבסס על מתן שירות ללקוחות מרחבי העולם.
השירות מתבסס רובו ככולו על פעולות אוטומטיות שנעשות ע"י מחשב ע"י נתונים שאני מזין אותם מראש ( לא בשבת).
השירות מתבצע אך ורק לאחר תשלום מראש ומצוין גם שכל תשלום שיבוצע במהלך השבת לא יינתן שירות אלא רק ביום ראשון העוקב.

השאלות הם:
1.האם אפשר לקבל את התשלומים על הפעולות האוטומטיות שיבוצעו בשבת, בהסתמך על כך שהוגדרו לפני שבת?
2.האם רכישה שבוצעה בשבת ניתן לקבלה ?

נקודות חשובות לציון:
1.קהל היעד הוא בעקרון לגויים ואינו מוכוון ליהודים, אך יכול להיות מקרה בו יהודי יבצע רכישה כיוון שהאתר הינו גלובלי כדוגמת אמאזון \ איביי.
2.אין כל פעילות מצידי בשבת רק במוצאי השבת או יום ראשון
אשמח לשמוע את דעתכם, בנושא ולשמוע את האופציות העומדות :)

בתודה רבה מראש ובברכת חתימה טובה לכל עם ישראל,
אנונימי

תשובה:

שלום רב

כיון שהעסק פונה בעיקרו לגויים וקשה לסוגרו בשבת, יש על מה לסמוך להקל.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודות רבות לכל העמלים עם מלוא הערכה על העזרה ,
    אתר חשוב ומלמד יישר כוח :)
    מהדברים שקראתי מהקישורים שנשלחו לפי הבנתי ולפי תשובתכם, החשש על כך שאני מקבל תשלום מראש
    על פעולה אוטומטית שמתבצעת בשבת ( ומוגדרת לפני השבת) היא מותרת אכן ?

    תודות רבות